Hardt arbeid kan slå talent, dropp unnskyldningene

Ikke unnskyld din manglende fremgang med dårlige gener. Vi kan alle komme langt med hardt arbeid.

woman1

Hvorfor skal alltid andres suksess forklares med talent eller gode gener? 

Når noen løfter 180 kilo i knebøy, 220 kilo i markløft, eller viser fram en flott kropp til tross for flere fødsler, så kan det liksom ikke forklares på andre måter enn gener. Det harde arbeidet som legges ned hver bidige dag blir enkelt forbigått.

Ikke unnskyld deg med at genene ikke er gode nok, eller talentet for lite.

Du kan nå veldig langt…

Hardt arbeid kan faktisk slå talent og det finnes mange eksempler på at de som er best nå, ikke blir best senere. Dette er idrettsutøvere som på et tidspunkt ble ansett som store talenter. Freddy Adu var 14 år i 2004 og betegnet som et av de største fotballtalentene noensinne. Seks år senere spiller han treningskamp for reservelaget til et bunnlag i den danske toppserien i fotball.

Olympisk- og verdensmester i skiskyting, Halvard Hanevold, betegnet seg selv som talentløs fram til 16-17års alderen og kom stort sett sist i konkurranser. 13 år senere vinner han olympisk gull i Nagano og er i dag en av de mest merriterte norske skiskytterne med 22 medaljer. Disse to eksemplene illustrerer ytterpunktene.

LES OGSÅ – Du blir ikke best av å trene mest

Riktig innstilling er viktig

Det finnes selvsagt også eksempler på talenter som blir gode, og de som ikke har talent og som heller ikke blir enere i sin idrett – men poenget er likevel at du kan utrette mye med hardt arbeid. Men da må det også være målrettet arbeid og bli gjennomført av noen som virkelig vil oppnå noe.

Så i stedet for at du skal unnskylde deg selv med mangel på talent og forklare alle andres suksess med talent («gener») burde du heller bruke mer tid på å jobbe hardt og klokt for å oppnå de resultatene du ønsker deg.

Men det viktigste av alt er at må du finne gleden av å trene og å jobbe mot målene dine. Det må gi deg noe på flere plan, ikke bare det estetiske.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.