Gjør du deg til offer for dine egne valg?

Du er selv din egen lykkes smed.

476533427

“Æææ…Jeg har hatt en helg med bursdager, utskeielser, alkohol og barnedåp! Nå er jeg frustrert over at jeg ikke har trent og tatt dårlige matvalg. Jeg har fryktelig dårlig samvittighet og føler meg elendig og mislykket…”

Det er ikke sjeldent jeg ser disse strofene på forumet hvor jeg har jentene “mine”, og følte derfor i kokosdag for å si noen ord om akkurat det. Mange bruker enorme krefter, tid og energi på å ergre seg over valg en har tatt som ikke er helt i tråd med de målene en har lyst til å nå.

Husk da på det at de valgene du har tatt har du gjort helt bevisst. Det er ingen som har tvunget deg, og de utskeielsene du har gjort har du selv bestemt deg for at du skal gjøre. Jeg spør da, hvorfor bruke tid og energi på å angre på et valg du helt frivillig har tatt?

Selv var jeg Frøken Dårlig Samvittighet etter hver helg, hver ferie, hver sosiale begivenhet, etter hver fest. Slitsomt var det. Og jeg kunne gjerne finne på å straffe meg selv med å forsette i samme spor en stund til, for deretter å ergre meg over at opplegget jeg fulgte ikke fungerte.

Det var ikke før jeg begynte å ta eierskap til valgene mine at den dårlige samvittighet slapp taket. Jeg ble mer bevisst i handlingene mine og bestemte meg for å eie valg(ene) jeg tok. Jo mer jeg sto inne for min egen fri vilje, jo bedre føltes det. Både under “utskeielsene” og dagene etterpå. Nettopp fordi det var en bevisst handling fra min side. I stede for å føle på tapt kontroll, følte jeg på mestring. Som en bonus kunne jeg tenke tilbake på helga mi som en gøy partyhelg med masse kos og godt selskap, i stede for en helg som “ødela alt!”

Om du derimot kjenner at den handlingen du er i ferd med å gjøre er noe du ikke kan stå inne for, så la det heller være. Om du likevel velger å gjøre det til tross for hva du føler på, så EI det!

quote-seuss

Et annet kjent fenomen er dette:

“…Jeg har vært satt ut av sykdom/skader/tatt dårlige valg i noen uker nå. Nå føler jeg at jeg må starte helt på nytt, og at alt jeg har gjort til nå er forgjeves…Vet ikke hvor jeg skal begynne, eller om jeg i det hele tatt orker å begynne igjen…”

Først og fremst jenter; Livet skjer. Det er ikke verdens undergang. Noen ganger vil dessverre både treningsøkter og et sunt kosthold være helt ut vinduet. Betyr det at du skal gi opp, og legge deg ned å dø?

Syns dere for eksempel at jeg som har vært uten skikkelig trening i over ni måneder bare skal gi opp hele treningen og forsone meg med at alt jeg tidligere har jobbet for er ødelagt? Naturligvis ikke! Jeg if-you-dont-like-how-things-are-change-it-youre-not-a-treehar jo et eller annet grunnlag der som jeg kan jobbe videre med. Det har du også! Selv om det er to uker eller to år du har vært “ute å kjøre” eller ikke trent.

Klart det er tøft å starte opp etter et opphold, men hva er alternativet?

Mitt beste tips til deg er å ikke gjør deg offer for egne valg. Ei deg selv, dine valg og ditt liv. Alt er opp til deg.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.