Fit til feit til fit igjen

Drew Manning ønsker å inspirere overvektige til å slanke seg. For å bevise at det er mulig har han lagt på seg 35 kg, og skal nå slanke seg selv.

fatfit

Den personlige treneren Drew Manning har i løpet av de siste 6 månedene hatt som prosjekt å gå fra veltrent til overvektig. Det neste halvåret kan vi følge den fysiske og emosjonelle kampen tilbake fra feit til fit, med tips til de som har samme mål.

VG rapporterte tirsdag om den supertrente PTen som har blitt totalforandret i «fett-prosjekt». Fra å være en langt over gjennomsnittlig trent mann på 87 kg har han på et halvår gått opp 35 kg til hele 122 kg, for å sette seg inn i situasjonen til overvektige.

De neste 6 månedene vil han på fit2fat2fit.com logge hvordan han spiser og trener, med handlelister og måltidsplaner til inspirasjon for andre som vi gå fra overvektig til godt trent.

Målet er å inspirere andre

Drew skriver selv:

My goal is to inspire people to get fit, teach them how to do it and give them hope that it IS possible to get fit and stay fit. I want to share my comprehensive fitness knowledge with my followers so that they can know how to lose weight successfully, even though for many it’s going to be a struggle. People that are overweight have to overcome both physical and emotional barriers when it comes to losing weight. I hope to have a better understanding of this through my experience over the next year.

Drew Manning er med andre ord en trener som vet hva som trengs for å selv komme i form, og har hjulpet andre å komme gjennom både det fysiske og emosjonelle for å nå samme mål.

Hvilke tanker har dere om prosjektet? 18 Svar

Likte du saken? Del den med andre!

18 svar

Vi oppfordrer alle til å delta aktivt i diskusjonene på bloggen, uansett kunnskapsnivå. Her er det fritt frem å komme med personlige meninger, tips, observasjoner, faglig prat, stille spørsmål, eller rett og slett si man likte artikkelen.

Spørsmål som ikke er relatert til artikkelen anbefaler vi at du får hjelp med i forumet.

 1. 1

  Flere tanker som dukker opp….
  Gjør han dette for å skape tillit og vinne kunder….dvs. profitt?
  Er det virkelig nødvendig å utsette kroppen sin for slik «livsfare» bare for å «make a point»?
  Det er vel også en helt annen sak for ham å gå ned i vekt og holde den osv. for han har jo beviselig klart det før, og er jo egenglig en fit person som best liker den sunne og spreke livsstilen fra før. Blir ikke helt det samme for en som aldri har gjort det før, eller som rent av lider av BED el.l.
  Synes ikke man som PT må ha slitt med personlig overvekt for å kunne hjelpe andre. Legen din har ikke hatt alle sykdommer han/hun hjelper deg med å kurere. ;)

  • 2
   bulk

   Han sier selv han merker stor forskjell på humøret, at han er mye latere og at han blir mye fortere sulten. Så uansett om han vil få det litt lettere enn en like feit som aldri har trent før, klarer han å kjenne seg igjen i det de mener.

   Klart han får pr for dette, men hva så? For overvektige folk som følger han, trorjeg dette er en stor motivasjonsfaktor, pluss at det hjelper han som personlig trener

 2. 3

  Sykt bra! Haha, hadde jeg ALDRI turt å prøve meg på engang :o

 3. 4
  Espen Espelund Espen Espelund

  Kreativ måte å bli kjendis. Kanskje ikke så sunt men

 4. 5
  Morten

  Besværlig måte å bli kjent på. Men all respekt. Jeg spiste som han gjorde for å gå opp i vekt, i over 2 år. La på meg 3 kg…Så jeg må ha en sinnsykt bedre forbrenning enn den mannen?

 5. 7
  Anonymous

  Robert: EVENTUELT så spiste han ikke like mye som han tror han gjorde. Let’s not jump to le conclusions.

  • 8
   Morten

   Om det var meg du refererte til, så var mitt (elendige) kosthold sånn: Mandag – Fredag. Frokost 4 brødskiver, 1 kopp kaffe, 1/2 liter brus, 1 wienerbrød. Lunsj : 5-6 skiver brød, 1 stor muffins, en stor polly peanøtt eller 1 liten maarud potetgull pose, 1 liter brus. Middag : 2 fjordland middager, oftest potet og kjøttkake. kvelds ( på senga) 1 stor sjokolade, 1 stor pose potetgull og 1 til 1 1/2 liter brus. Som mellomåltid på dagen ble det ofte en hamburger, fordi jobben ofte besto av 12 timer venting, uten å gjøre noe annet enn å lese. Favoritt aktivitet i denne 2 års perioden: Sove, spise, lese.

  • 9
   Morten

   Jeg husker jeg regnet ut på diett.no hvor mye det ble i løpet av en dag, og jeg lå godt over 4 000 kcal.

 6. 10
  Stian

  Synes bare det er bra at fyren tar initiativet til å utsette seg for noe sånt. Klart han blir kjendis og øker profitten og greier, men så lenge han klarer å inspirere folk (til å gå ned, ikke usunt opp…) Så er det da godt for noe. En overvektig person hører kanskje lettere på en den kan kjenne seg igjen i enn å høre på en som har en fettprosent på åtte. Er lettere for en overvektig person med motivasjon for å gå ned å stå løpet ut med noen på samme «nivå» enn, som sagt, en person med prosent på åtte. «Lett for deg å si, du er jo slank allerede.»

 7. 11
  anonym

  leste dette for noen dager siden.sykt! at han vil utsette seg for det! uff!!!

 8. 12
  Ann Kirknes

  Et ganske så bra skrekkeksempel igrunn:O

 9. 13
  Simen Kristoffersen

  Er det flere enn meg som tenker at Drews jobb blir enklere enn for mannen i gata? Å gå på diett er visstnok lettere for de som har gjort det før, og det er vel noe som heter «muscle memory» som kan gjøre det lettere å gå ned i vekt og opp i muskelmasse igjen.

  Det er uansett et interessant prosjekt i mine øyne. Som Stian sier over: Det er nok lettere å kjenne seg igjen for noen her i slik Drew ser ut nå ift hvordan han så ut før.

 10. 14
  Bobby Khan

  Som tidligere overvektig syns jeg dette er helt absurd. Jeg forventet faktisk en del kommentarer fra skribenten med litt kritikk i forhold til dette. Dette er jo ikke noe inspirasjons kilde for fem flate øre. Nå du er vel trent og har vert det lenge, så er det IKKE sammenligbart med en som har vert overvektig hele livet. Der det å være overvektig er «normalt» for kroppen, ikke det å være vel trent. Dere skrev jo en artikkel selv for ikke så mange dager siden som viste de hormonele forskjellene mellom en som har slanket seg og en som har alltid vert den vekta. Når du går fra å være overvektig til slank(ere) så er det en kamp å holde seg der, det er derfor så mange går tilbake til sin opprinelige vekt. Det han gjør er jo forsovidt ikke noe nytt, Stalone gjorde det samme for Copland, en del har også brukt samme teknikken til å selge slanke skrot og/eller sine trenings programmer, de har lagt på seg, så tatt en SUPER 12 UKERS programm for å vise «resultater»

 11. 15

  Sikkert greit hvis det virkelig er et forsøk på å få andre ned i vekt, men som kjent så er veien til helvete brolagt med gode intensjoner…
  Sannsynligheten er nok større for at det er et stunt av egoistisk art, og ikke altruistisk.

  Det du har gjort før er alltid mye enklere enn å gjøre det for første gang.
  Sånn er det mest sannsynligvis med trening og…
  Han kjenner veien, menneskene, lokalet, har tøyet og tingene og økonomien som kreves for å starte reduksjonen på et senter, noe som for mange faktisk er en av årsakene til at de aldri starter sine egen forsetter.
  Frykten for det ukjente er en ting man ikke skal ta for lett på…

  Han har motivasjonen, både i form av økonomisk vinning som han vil få hvis «stuntet» går som planlagt, og det faktum at han ikke kan tillate seg at det ikke går greit…
  For hvem vil vel trene hos «mannen som la på seg 35 kilo og ikke klarte å ta de av selv engang» ?
  Så ja…bøttevis med fortrinn fremfor noen som sliter med vekta, og ønsker å starte prosessen for første gang.

 12. 16

  Som andre har påpekt, å gå fra fit til feit til fit er en smal sak sammenlignet med å gå fra feit til fit. Mannen har bevisst lagt på seg, og har ikke årevis med uhensiktsmessige vaner innprentet i hjernebarken, ei heller har maten en annen funskjon for ham en kun som næring slik det er for mange som selvmedisinerer med den.

  Når han begynner å leve sitt vante liv igjen vil han etter noe tid komme tilbake til sin gamle kropp. A for effort, dog.

  • 17
   lillym

   I tillegg har han mye muskelmasse, som neppe er blitt vesentlig redusert på veien til overvektig, noe som gjør at han har mye høyere forbrenning enn en overvektig person med liten muskelmasse, slik som meg.

 13. Pingback: Trener legger på seg og mister 35 kilo på ett år - Fitnessbloggen

Bli med i diskusjonen

Gjester setter brukerbilde hos Gravatar (få ditt eget her)