Spor av hestekjøtt i norsk lasagne

HESTEKJØTT: Etter at det er funnet spor av hestekjøtt (ja du leste riktig) i norsk lasagne, trekkes den fra flere butikker.

la2

Etter at det ble funnet hestekjøtt (du leste riktig) i bifflasagnen til Findus, fjernes produktet i en rekke land, inkludert Norge melder VG.

Findus har, Ifølge det britiske matilsynet funnet mellom 60 og 100 % hestekjøtt i totalt 11 av 18 testede produkter.

– Vi fikk mandag indikasjoner fra vår leverandør om at det kunne være en forskjell mellom innholdsfortegnelsen og ingrediensene i produktet, sier produksjonsdirektør Henrik Nyberg til Aftonbladet.

Norge likevel berørt av skandalen

Vi meddelte først at vi i Norge ikke var berørt av matskandalen, men nye rapporter tyder på at dette er feil.

Til Aftenposten fortalte kvalitetsdirektør Inge Næsset i Findus at han kunne forsikre oss om at vi kan være helt trygge på at det ikke finnes hestekjøtt i bifflasagnen du får kjøpt i Norge

– Ut ifra tilbakemeldinger vi har fått i et brev av 4. februar, er det klart at våre produkter ikke er berørt, sier han.

Nå opplyser VG at et internasjonalt nettverk kan stå bak matskandalen hvor vi også i Norge er berørt.

Kreftfremkallende og helseskadelig

Selv om hestekjøtt i seg selv er ufarlig, kan det være tilsatt det kreftfremkallende stoffet phenylbutazone. Det er ikke så alt for lenge siden England opplevde en lignende skandale med hamburgere, hvor det ble påvist spor etter det betennelsesdempende stoffet.

Det britiske mattilsynet understreker også at de foreløpig ikke vet om bifflasagnen er helsefarlig, men allikevel advarer de folk mot å spise den, og heller returnere den til butikken.

Du kan også lese mer om saken i dagens nettutgave av Aftenposten.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.