«Dårlige gener» er i mange tilfeller kun en dårlig unnskyldning

Det blir i mange tilfeller for lett å skylde på genetikken ved manglende framgang.

652x450_126729-inca-un-mit-demontat-exercitiile-fizice-nu-iti-creeaza-o-foame-de-lup

Jobber du hardt og sliter på trening uten at du ser de resultatene du ønsker deg? Vel, du er ikke alene. En alarmerende prosentandel av løftere er rett og slett misfornøyd med framgangen de har, og flere av de ender opp med å skylde på «dårlige gener». Selv om det er fristende å skylde på at man har dårlige gener så kan det faktisk være en annen veldig enkel forklaring.

obese

Ikke misforstå meg, genetikk spiller definitivt en stor rolle når det kommer til evnen å miste fett, bygge muskler og bli fit. De genetiske vindunderene kan ha dobbelt så gode resultater med halvparten av arbeidet… sånn er det bare. Men, flere individer skylder på genetikken (som egentlig ikke er problemet) istedet for å ta en nærmere titt på kostholdet og treningsregimet sitt.

Som personlig trener så tør jeg tippe at ca. en fjerdedel av min klienter de siste ti årene har trodd at de har hatt en eller annen form for skjoldbruskkjertelproblem eller annen metabolsk problematikk som har hindret de i å miste fett.

I en studie publiser i «The New England Journal og Medicine» med tittelen «Discrepancy Between Self-Reported and Actual Caloric Intake and Exercise in Obese Subjects» så ville forskerne undersøke uoverensstemmelsen mellom det faktisk inntaket av kalorier og aktivitetsnivå med det som ble rapportert tilbake fra studiesubjektene som sleit med vektnedgang.

traininggirl-eating_300

Resultatet var sjokkerende. Forskerne fant ut at alle de overvektige subjektene som trodde at de var «diett-resistent» faktisk hadde normal metabolisme. Så hva forårsaket den påståtte diett-resistensen? Sjekk dette: De underestimerte/underrapporterte kaloriintaket med hele 47 % og overestimerte/overrapporterte aktivitetsnivået med hele 51 %! Med dette så er det ganske åpenlyst hvorfor disse individene ikke så resultater.

For å utdype: Studiesubjektene trodde at de inntok 1028 kcal per dag, men i realiteten konsumerte de 2081 kcal pr. dag. I tillegg så trodde de at de brukte 1022 kcal pr. dag, når du faktisk brukte 771 kcal pr. dag. Dette gjør det ganske åpenlyst om hvorfor de manglet resultater.

Personlige trenere og ernæringsfysiologer ser dette hele tiden. Så snart klientene lærer hvordan de skal følge med på kaloriene og makroene sien, voila! – de begynner å se framgang. Om du kun gjetter hva kaloriinntaket og energiforbruket ditt er så kan det være en god idé å begynne å logge kalori og makroinntaket. Det finnes flere gratis-apper som du kan bruke.

Til slutt, det er stor forskjell på å kun møte opp på gym’et og faktisk trene. Bra trening gjør at du har en kontinuerlig framgang med nye personlige rekorder og gir progressiv overbelastning over tid, noe som gjør at kroppen din får mer muskler og fasong.

Artikkelen er fritt oversatt fra bretcontreras.com

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.