En superboost for kroppen og humøret – pannestekt laks

Prøv denne deilige og sunne lakseretten!

Sitronstekt laks med råkost av rødbetIngredienser (2 porsjoner):

  • 350 gr laks, uten skinn og bein
  • 1/2 sitron
  • 2 ss smør
  • 5 stilker persille
  • kesam

Skjær sitron i skiver, grovhakk persillestilker, del fisk i 2 like stykker. Strø salt og pepper på fiskestykkene. Smelt deretter smør i en stekepanne på medium til høy temperatur. Når smøret har sluttet å «boble» tilsettes sitron og persille, og la det steke i ca 1 minutt. Tilsett så fisken og stek til du ser den er stekt halveis gjennom, snu og stek ca. like lenge på den andre siden. Tipp etterhvert pannen og bruk en skje til å ta opp smøret for så å helle det over fiskestykkene, gjenta dette flere ganger.

Råkost av rødbet:

  • 60 gr rødbet, skrelt
  • 80 gr gulrot
  • 1/2 eple
  • 1 ss sitronsaft

Rasp rødbet, gulrot og eple(behold skrellet på gulrot og eple) og bland med sitronsaft, salt og pepper. Servér fisken med råkost, kesam, sitron og en liten persilledusk til pynt.

Hva er bra med denne retten?

Laks er en god kilde til omega 3, som er veldig viktig å få gjennom kosten da kroppen vår ikke produserer det selv. Omega 3 er avgjørende i kampen mot diabetes og hjerte-og karsykdommer, bidrar til lavere kolesterol, reduserer høyt blodtrykk, næring til immunforsvaret og reduserer symptomer på leddgikt og depresjon. Så ved å få i deg godt med omega 3 vil både helsen og humøret bli bedre.

Rødbet er rik på folsyre og mange mineraler som jern, kalsium, kalium og magnesium. Jern er veldig viktig da det transporterer oksygen i blodet til rundt omkring i kroppen. For å øke inntak av jern er det bra å få i seg c-vitamin, som du her får i deg av sitron, som inneholder mye.


 

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.