Drikk kaffe! Det kan gi deg en stor helsefordel

Nok en studie gjort på kaffedrikking viser at kaffe kan gi positive effekter.

78810646

Kaffedrikking har blitt vist å ha flere positive effekter. Det har bl.a. blitt vist at kaffe bidrar til fettforbrenning og økt prestasjonsevne, reduserer risikoen for diabetes type 2 og reduserer risikoen for skrumplever. Kaffe inneholder også høy mengde av flere vitaminer og mineraler.

LES MER – 7 Gode grunner til å drikke kaffe

Kaffe kan ha leverbeskyttende egenskaper

En stor studie publisert i Hepatology har nå konkludert med at kaffe, med eller uten koffein, kan beskytte leveren din.

Forskere studerte kaffevanene til 27,793 personer i ett år og fulgte med nivået av fire enzymer som forteller noe om leverfunksjon.

Flere enn 14,000 av studiesubjektene drakk kaffe. Etter å ha kontrollert for alder, kjønn, etnisitet, utdannelse, røyking, alkoholinntak og andre faktorer, så fant de ut at de kaffedrikkende studiesubjektene hadde 25 % mindre kjangs for å ha unormale leververdier sammenlignet med de som ikke drakk kaffe. Resultatene var også lik for de over 2000 personene som kun drakk koffeinfri kaffe.

«Det finnes flere enn tusen forskjellige stoffer i kaffe, og vi har noen kandidater men jeg vet ikke hvilken av de som er ansvarlig for denne effekten» forteller hovedforfatter av studien, Qian Xiao. Det vet altså ikke hvorfor man kan se denne effekten, men at den helt tydelig er der.

Bør jeg begynne å drikke kaffe tenker du kanskje?

Som hovedforfatter Qian Xiao selv forteller, så var dette en observasjonsstudie og ikke for å bestemme årsak og effekt. Kaffe og koffeinfri kaffe vil derimot ikke være skadelig for leverfunksjon.

Og med alle de andre positive effektene en kan få av kaffedrikking så er det i hvert fall ingen grunn til å la være.

Nyt kaffen med god samvittighet! :)

Les også:

Referanser

1. http://well.blogs.nytimes.com/2014/10/20/coffee-may-protect-the-liver/

2. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/hep.27367/abstract

 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.