Drikke kaffe før du skal på trening

Trenger du drahjelp for å komme deg på trening? Drikk et par-tre kopper kaffe og nyt godt av effekten.

black coffee in cup 672x448

Sliter du med å komme deg opp av sofaen og ut døra? Å komme seg på trening kan noen ganger være vanskeligere enn hva du skulle tro.

Stadig flere studier viser at det å ta seg en kopp kaffe før trening kan være effektivt for å øke i styrke og redusere den subjektive følelsen av hvor tungt treningen kjennes.

Redusert følelse av utmattelse

I en oversiktstudie (en analyse av tidligere undersøkelser) fant forskere ut at et inntak av koffein før trening førte til at den subjektive følelsen av hvor slitsom en øvelse var, ble redusert. Som en direkte konsekvens av dette kunne deltagerne øke treningsinnsatsen og nyte godt av bedre treningseffekt (1).

I en nyere studie fra i år testet Duncan og hans medarbeidere ut effekten av fem milligram koffein per kilo kroppsvekt (tilsvarende tre-fire kopper kaffe) en time før trening, sammenlignet med placebo (narrepiller).

Undersøkelsen ga tilsvarende resultat som oversiktsstudien – den subjektive følelsen av utmattelse ble redusert, deltagerne, samtidig som de opplevde økt styrke (2).

Det skal sies at koffeintabletter virker noe bedre enn tilsvarende mengde koffein fra kaffe, og at det nødvendigvis ikke er ensbetydende med samme effekt, men kaffe inneholder tross alt koffein og er lett tilgjengelig.

Referanse

  1. M. Doherty,P. M. Smith. Effects of caffeine ingestion on rating of perceived exertion during and after exercise: a meta-analysis. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports Volume 15, Issue 2, pages 69–78, April 2005
  2. Duncan MJ, Oxford SW. Acute caffeine ingestion enhances performance and dampens muscle pain following resistance exercise to failure. .J Sports Med Phys Fitness. 2012 Jun;52(3):280-5.Department of Biomolecular and Sports Sciences, Coventry University, Coventry, UK – michael.duncan@coventry.ac.uk. (pubmed).

Likte du saken? Del den med andre!

Kleine øvelser på treningssenteret

Kleine øvelser på treningssenteret

At en øvelse ser litt pussig ut betyr ikke at den ikke er effektiv. Vi viser deg noen kleine øvelser å kjenne igjen på treningssenteret og legger ved noen gode grunner til å bruke de for fremgang på trening.

Snacksen som ikke ødelegger sommerformen

Snacksen som ikke ødelegger sommerformen

Få ting er mer avslappende og motiverende enn å kunne kose seg fra tid til annen, men ofte får man mange unødvendige kalorier i samme slengen. Det finnes dog ting man kan kose seg med som ikke involverer seleri og som atpå til får deg til å virke litt mer normal ovenfor dem som ikke er like opptatt av trening og kosthold.