Diett og kardio like bra for vektnedgang

Om du ønsker å gå ned i vekt, så spiller det ikke noen rolle om du energiunderskuddet skapes fra trening eller kosthold.

run

Om du spiser mindre eller trener mer, spiller ikke noen rolle om du ønsker å gå ned i vekt. Dette er hovedkonklusjonen i en østerriksk studie fra 2007. Så om du danner energiunderskuddet fra treningen, dietten eller begge deler, spiller ingen rolle. Men – dette er en sannhet med noen modifikasjoner.

De tjue moderat overvektige kvinnene ble delt inn i to grupper. Den ene spiste 500 kcal mindre mens den andre spiste litt mindre og trente mer (tilsvarende 500 kcal mindre). Det totale underskuddet per uke var identisk – det var også HDL og LDL kolesterol og triglyserider. Gruppa som trente hadde imidlertid klare forbedringer i prestasjonsevne og akkumulering av melkesyre, logisk nok.

Men før du kutter alt som har med trening å gjøre, så må du være klar over at det ikke ble målt tap av fett. Når du kun bruker baderomsvekten som mål på fremgang, er det fort å la seg lure. Dette er et typisk problem som man bør være obs på når man leser forskning.

Så selv om du ikke alltid går ned mye i vekt, kan det være at du har gått ned i fett og økt i muskelmasse. Du er sterkere, har sikkert bedre kondisjon, klærne sitter løsere og du presterer bedre. Regelmessig trening er helt essensielt for langvarige resultater, fremfor evige yo-yo dietter der du går på «slankekur» i en uke eller to, går på veggen av sult, og så ender med å overspise til du veier mer enn du gjorde før du startet dietten.

Referanser

  1. Ann Nutr Metab. 2007;51(5):428-32. Epub 2007 Nov 20.Fat loss depends on energy deficit only, independently of the method for weight loss.Strasser B, Spreitzer A, Haber P.
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.