Det som betyr mest for treningen

Viktigere enn hvor mye protein du inntar, hvilket treningsprogram du bruker og hvilke kosttilskudd du tar.

De som følger med på bloggen min har sannsynligvis lest artiklene mine om utøvere som lever og trener i et langt fra optimalt miljø. Opp gjennom tiden har jeg postet mange slike historier. Selv om disse historiene er unike, finnes det også noen likhetstrekk med utøverne, enten det er boksere fra Ghana eller brytere fra Dakar. De lykkes selv til tross for de mange «handikapene».

Som du kan se av bildene vil du også se andre likheter. Mangelen på skikkelig utstyr er den ene. I mange tilfeller er gymmen ingenting annet enn litt ledig plass blant noen hus, slik som i Kampala (bilde 5).

Viktige fellesnevnere

En annen fellesnevner er mangelen på kosttilskudd som vi ser er mye brukt i resten av verden. De har heller ikke den luksusen vi har med at vi kan velge og vrake i ulike kostholds-strategier. Mange boksere fra Ghana er involvert i fiskeindustrien. Slikt arbeid garanterer dem ikke så mye som en dollar om dagen. Med så lav inntekt kan du ikke selv velge hva du skal spise, du spiser det du kan spise.

Til tross for de trange kårene økonomisk som bidrar til mangelfullt utstyr og lite/ensidig mat, finnes det mange dyktige utøvere fra disse landene. På mange måter er suksessen deres et slag i trynet for fitness-industrien. Utøverne trenger ikke kreative programmer, kosttilskudd og annet du har blitt fortalt at du må ha.

Sulten står sentralt

Hvordan kan det være? Hva er det som egentlig betyr noe?

Svaret er ganske enkelt. Disse menneskene er sultne på suksess. De vil lykkes. De drømmer om et bedre liv for seg selv og familien sin. Det er denne typen engasjement og ønske om å lykkes som slår alt annet.

Dessverre vies ikke disse kvalitetene noe særlig oppmerksomhet. Kanskje ikke så rart, kosttilskuddbutikken kan jo ikke selge en måned med hardt arbeid og engasjement. Slikt kan verken selges eller kjøpes. Heldigvis finnes det utøvere fra ulike deler av verden som kan vise oss hva som virkelig betyr noe. De prøver ikke å selge deg noe. De prøver å overleve, blomstre og lykkes. Ingenting som kan lure deg, bare hardt arbeid.

Ikke la deg tro at du trenger så forbaska mye. Forstå heller betydningen av kontinuitet – styrke og utholdenhet. Disse egenskapene bor i oss alle. Det handler bare om hvor mye du vil.

Hvis du virkelig vil noe, gå for det. Når du kommer opp med en unnskyldning ovenfor deg selv, tenk på utøverne fra Uganda, Ghana, osv. Hadde de trodd deg? Uansett hva du har tilgang til, så er det sannsynligvis mer enn nok til at du kan forbedre deg.

Everyone has a fair turn to be as great as he pleases. – Jeremy Collier

Referanser

  1. Original-artikkel: What really matters?
  2. Bildematerialet er fra samme artikkel (med utgående link derifra).
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.