Det evige motivasjonsjaget

Synes du det kan bli litt for mye motiverende sitater innimellom?

Anna-Maria-Lacatus

Synes du det kan bli litt for mye motiverende sitater innimellom?

«Hvordan klarer du å finne motivasjon til å trene?» er nok et spørsmål de fleste treningsentusiaster har fått høre mer enn en gang. Folk forventer deretter å få høre noen inspirerende ord om disiplin, viljestyrke, dedikasjon og hardt arbeid for å løse motivasjonsproblemet deres.

Dersom du er riktig uheldig er dette den perfekte anledningen for din herbalifevenninne til å gjøre et enkelt kupp.

Men er det faktisk motivasjon som er problemet ditt?

Innse at du ikke må være treningsentusiast

Tenk på en ting du interesserer deg for. For eksempel biler, fotball, sminke eller fotografi. Uansett hva dette måtte være, så er det svært sannsynlig at du frivillig bruker mye av din fritid på dette i løpet av uken. Kanskje du til og med har dette som yrke?

Når vi interesserer oss for noe så er sannsynligheten stor for at vi kan bruke flere timer av vår fritid på å se videoer og lese artikler om dette.
Så hva er poenget mitt med denne analogien?

En person som bruker mye tid på å trene har mest sannsynlig en stor interesse for trening.
Dersom du er avhengig av å ha et konstant påfyll av motivasjon for å komme deg på trening, så er det bare et tids spørsmål før du blir utbrent.

At man ikke klarer å trene regelmessig handler ikke om at man er en svak sjel eller at man har for lite selvdisiplin osv.
Det handler rett og slett om at folk har forskjellige interesser. Og vet du hva? Det er helt greit. Det er GREIT å ha andre interesser enn trening.

Det finnes mange veier å gå i livet, og det å være superdedikert til trening behøver ikke å være noe for deg.

Endre tankegangen om trening

Uavhengig av om man har interesse for trening eller ikke, så er det fremdeles mange helsefordeler ved å øke aktivitetsnivået sitt, utfordre kroppen og å være mer bevisst på hvilken mat man putter i seg.

Den gode nyheten er derimot at du faktisk ikke er nødt til å trene beinhard styrke 4 til 5 ganger i uken og spise 6 ganger om dagen for å høste disse godene.

Det er viktig å skille i mellom hva som er optimalt på papiret, og hva som er optimalt i praksis.
Ja, kanskje det er bedre i fra et fysiologisk perspektiv å trene 3 til 4 ganger i uken fremfor å ´bare´ trene 1 eller 2 ganger.
Kanskje treningsmetode X er bedre enn treningsmetode Y.
Men hva har dette å si dersom du ikke kommer deg på trening i utgangspunktet?

Nøkkelpunkter

1. Det er greit å ikke ha en ENORM interesse for trening
– Neida, all mangel på motivasjon handler selvfølgelig ikke om manglende interesse for trening. Allikevel er det en god start å ikke gi seg selv dårlig samvittighet for at du ikke liker å trene.

2. Du kan få resultater selv om du ikke gjør alt som er optimalt på papiret
– Detaljer som måltidsfrekvens, måltidstiming, treningsfrekvens også videre har kanskje en betydning for kroppsbyggeren som er ute etter å ha så lav fettprosent som mulig på en bestemt dato.
For Ola Nordmann som vil bygge litt muskler og redusere fettprosenten litt så er det ikke nødvendig å bli like ekstrem. Dette er selvsagt opp til hver enkelt; noen liker rigide systemer og noen liker å ta ett steg av gangen. Finn ut hva som passer for deg.

3. Lag dine egne regler
– Tren når det passer deg, gjør ting du liker og ikke vær redd for å be om hjelp dersom du vil prøve noe nytt. Husk at når du spør noen om treningsråd så er det som regel deres egen filosofi de kommer til å ramse opp. Hent gjerne inspirasjon hos andre, men husk å vær din egen sjef.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.