Derfor har jeg vært borte

Robert forklarer hvorfor han har vært borte den siste tiden.

Som mange allerede har fått med seg, er jeg innblandet i en straffesak som dreier seg om deltakelse i grov omsetning av steroider fra 2007/2008-2012. Saken har vært under etterforskning en stund, og jeg har sittet i varetekt i to perioder.

Men – Fitnessbloggen er på ingen som helst måte innblandet i dette.

Saken dreier seg kun om meg, og ikke om Fitnessbloggen og deres skribenter. Det er jeg som privatperson som er innblandet, og må stå til ansvar for de handlingene jeg har gjort.

Bare som privatpesonen

Med denne uttalelsen ønsker jeg å understreke at alle de som daglig jobber med Fitnessbloggen ikke har noen som helst med denne aksjonen å gjøre – de har heller ikke vært innblandet, etterforsket, avhørt eller mistenkt.

Dette inkluderer både skribenter og moderatorer på forumet vårt. Fitnessbloggen er i stor grad drevet på frivillighet av personer som brenner for ærlig og oppriktig informasjon om trening og kosthold.

Grov omsetning

Når det gjelder saken – så er jeg siktet for å deltatt i stor omsetning av steroider, i tillegg til til at det er snakk om som en del av en organisert kriminell gruppe. Strafferammen er 11 års fengsel.

For min del gjelder hovedvekten av saken ting som går litt tilbake i tid – selv om det også er med punkter i siktelsen fra nyere dato (2011/2012). Jeg burde åpenbart forstått alvorligheten i det jeg involverte meg i, og det finnes derfor heller INGEN unnskyldning for det jeg har gjort.

Stor skam og flauhet

Det er selvsagt med stor skam og flauhet jeg forteller dette.

Jeg beklager selvsagt på det sterkeste for å ha skuffet så utrolig mange mennesker – både støttespillere, lesere, tilhengere, skribenter og moderatører. Å være innblandet i denne saken er selvsagt ikke forenlig med de verdiene Fitnessbloggen står for.

Fitnessbloggen er og skal være en seriøs og profesjonell aktør i trening- og kostholdsegmentet og som også tar sterk avstand fra doping.

En stor unnskyldning til alle

Selv om saken har vært en enorm belastning og påkjenning for meg selv og de rundt meg, er jeg på samme tid også lettet over at jeg etter hvert kan sette en strek over en periode i livet mitt jeg ikke er stolt over. Dette hadde kanskje ikke skjedd om politiet ikke hadde startet etterforskning, men sett i ettertid er jeg likevel lettet. En dag kan jeg forhåpentligvis se tilbake på dette som et tilbakelagt kapittel.

Jeg forventer ikke at ting skal glemmes, eller at jeg skal tilgis – men samtidig har jeg ikke tenkt å grave meg lengre ned enn det jeg allerede har gjort. Tilliten deres er kanskje fortapt for alltid, men som menneske får jeg bare håpe at jeg kan komme styrket ut av denne triste perioden. Det er sikkert veldig mye å håpe på, men man kommer heller ingen vei uten å prøve.

Med dette vil jeg rette en stor unnskyldning til alle dere som har vært direkte og indirekte berørt av denne saken. Dette gjelder spesielt Fitnessbloggens bidragsytere, men også tilhengere og lesere.

Setter stor pris på all støtte

Jeg må også få lov å takke for all den støtten jeg har mottatt i ettertid. Det er langt i fra ensbetydende med at noen synes at det jeg har gjort er greit (det er en stor forskjell), men å vite at mange mener at det går an å drite seg ut skikkelig (!!), og likevel kunne gå videre, betyr enormt mye. Takk til alle dere!

Og til dere som mener at man ikke kan tilgi noe slikt – jeg har full forståelse for det. Dere har selvsagt all mulighet til å ha den meningen. Men jeg håper at de ulike meningene kan møtes med respekt og forståelse. På grunn av sakens alvorlighet trekker jeg meg som skribent og vil i tiden framover kun jobbe som innholdskaper.

Med vennlig hilsen,
Robert.

Januar 2014: Robert har valgt å trekke seg helt ut fra eierskap og drift av bloggen, og velger å fortsette med andre prosjekter på egenhånd.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.