Denne skolen tar virkelig inaktivitet hos elevene på alvor

Ward Elementary i Winston-Salem, North Carolina er ikke som andre skoler.

Mulberry3a

De fleste husker vel hvordan det var å sitte stille i lengre perioder på skolebenken, og om man ikke hadde problemer med det selv, så var det alltid noen i klassen som aldri slo seg til ro med inaktivitet. Det er på mange likhetstrekk mellom skolen og en vanlig kontorjobb, og som kjent er det skjelden noen god idé å sitte stille over lengre perioder av gangen.

Mens enkelte skoler har funnet ut at litt aktivitet i timen faktisk kan forbedre konsentrasjonen og gått over til stående arbeidspulter, så har Ward Elementary i Winston-Salem, North Carolina tatt steget helt ut og fylt flere klasserom med trimsykler.

education-brain-as-a-muscle_68644981-280x218

Read and Ride-programmet ble startet hos Ward for fem år siden. De bruker syklene til å bevege seg og lese samtidig. Tester fra skolen viste at elevene som hadde brukt mest tid i aktivitetsrommet hadde betydelige bedre leseevner.

Enkelte av de helt vanlige klasseromene har også en trimsykkel i hjørnet, så utvalgte elever som ikke klarer å sitte stille kan få beveget seg.

LES OGSÅ – Aktiv ungdom har bedre selvbilde og er mindre deprimerte

Utover fordelene med konsentrasjon så er en positiv effekt at elevene får beveget seg mer, og at flere av elevene som sliter med sport og tradisjonelle gymtimer får beveget seg uten at alt handler om å vinne og prestere ovenfor de andre elevene.

Programmet har i løpet av de siste årene spredd seg til over 30 andre skoler, og vi ønsker det selvfølgelig velkommen i Norge om noen ser sitt snitt til å banke det igjennom. Tommel opp!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.