Carl Yngvar satte ny verdensrekord i knebøy med 475 kilo [video]

Carl Yngvar Christensen fra Elverum endte opp med 3 medaljer under dagens styrkeløft-VM i Stavanger.

Carl Yngvar løfter her 475 kilo i knebøy, noe som er ny verdensrekord.

Carl Yngvar løfter her 475 kilo i knebøy, noe som er ny verdensrekord.

Carl Yngvar (23) er siste års junior, men det hindret han ikke i å knuse konkurrentene i knebøy og markløft under styrkeløft-VM i Stavanger. Det endte med gull i begge øvelsene og en andre plass totalt og ny junior verdensrekord med 1175 kilo.

Knebøy: Den ekstremt sterke 23-åringen fra Elverum satte standarden tidlig ved å eksplodere opp 450 kilo i sitt første forsøk. I det andre forsøket meldte han inn 467,5 kilo, noe som er 2,5 kilo mer enn verdensrekorden i knebøy, en rekord han har selv. Også det gikk overraskende lett opp, uten nevneverdige problemer.

I det tredje og siste forsøket meldte han inn 475 (!) kilo. En økning på 10 kilo fra det som var verdensrekorden før dagens VM. Carl Yngvar visste hvem som er kongen av knebøy da han også dro i land dette løftet på en nærmest skremmende lett måte!

http://www.youtube.com/watch?v=e66HhuHJIwI

Benkpress: I benkpress som var neste øvelse gikk det litt tyngre. Der endte Kong Carl med 330 kilo og 6 plass.

Markløft som også er en øvelse Carl Yngvar er ekstremt sterk i, ble det enda en gullmedalje. I hans tredje forsøk dro han 370 kilo som om det nesten var ingenting.

Vi gratulerer Carl Yngvar med gull i knebøy, gull i markløft, sølv totalt og ny junior verdensrekord. Ikke så verst til å være 23 år gammel? :)

370 kilo i markløft og gull.

370 kilo i markløft og gull.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.