Carl Yngvar Christensen (23) satte ny verdensrekord med 465 kilo i knebøy

Styrkeløft-talentet Carl Yngvar innfridde forventningene under World Games i Colombia, og klinte til med ny verdensrekord i knebøy.

Video: Stian Walgermo

Etter å ha valgt å stå over både NM og EM var forventningene til Kong Carl store foran World Games som ble arrangert mellom 25. juli og 4. august. Forventningene innfridde han, og spesielt under knebøy, hvor han etter å ha løftet 440 og 455 i hhv. første og andre løft, høynet til 465 og ny verdensrekord. Som du ser på videoen gikk løftet greit, og dommerne godkjente det med 3-0. Dette er hele 20 kilo mer enn den gamle junior-rekorden, og en tangering av verdensrekorden for seniorer.

Totalt endte han med 465 kilo i knebøy, 315 kilo i benkpress, 360 kilo i markløft, 1140 totalt, ny norgesrekord og bronse i sin klasse. Og for å sette det i perspektiv har bare 4 personer tidligere klart å løfte 1140 kilo eller mer. Det sier litt om prestasjonen til Carl Yngvar.

Referanser

  1. Styrkeloft.no
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.