Martin Borgland Rønning løftet hele 880 kilo i styrkeløft uten utstyr

Se video av de sterke løftene.

Martin Borgland Rønning løftet lørdag utstyrsfritt på julestevnet til Oslo Styrkeløftklubb for å ta kilokravet til VM klassisk 2014. Kilokravet på 852.5 kg ble ingen utfordring for 29-åringen, som gjorde et nokså lett stevne.

Martin forsøkte å ta kravet i 2012, men nådde det akkurat ikke med 300 kg i knebøy, 232.5 kg i benkpress og 292.5 kg i markløft, som gav 825 kg sammenlagt. I år der mot fikk han bedre treff på formen.

I knebøy åpnet han på 300 kg som var lett. Han økte til 312.5 kg i andre løft, men dette ble underkjent på dybde, derfor løftet han samme vekt igjen i siste forsøk og fikk det godkjent.

I benkpress startet Martin på 240 kg, økte til 247.5 kg, for så å avslutte med 252.5 kg. Alle løftene var lette og godkjente. Siste benkpress er også 2.5 kg over standardkravet for utstyrsfri verdensrekord i i benkpress for klasse +120 kg. Det er noe usikkert om dette kravet faktisk har blitt slått, men standardkravet står fortsatt på IPFs hjemmesider.

Ny uoffisiell Norgesrekord

For å ta kilokravet på 852.5 kg måtte Martin løfte 287.5 kg i markløft, derfor åpnet han på dette. Det gikk lett opp og han økte til 300 kg, dette løftet gikk også lett og fint. I siste markløft fikk Martin 315 kg godkjent til en total på hele 880 kg.

Den beste totalen som var registrert som utstyrsfri løfting var Lars Dalby Markussens 835 kg fra mars 2012. De eldste resultatene viser ikke bestandig hva som var løftet med eller uten utstyr, noe det gjør i dag. Martin sitt resultat ble derfor beste resultat løftet av en nordmann uten utstyr. Det ser også ut som å runde 900 kg ikke skal være store utfordringen i nærmeste fremtid.

For å finansiere turen til VM klassisk, som befinner seg i Johannesburg i Sør Afrika sommeren 2014, har landslagsutøveren opprettet egen donasjonsside for de som ønsker å sponse turen hans. Siden finnes her. Sjekk også video av Martin leke seg med 220 kilo i benkpress!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.