Se Arnfinn (77) løfte 200 i knebøy [video]

Arnfinn Skadsem er ikke som pensjonister flest. Han trener styrkeløft, er flere ganger Norgesmester og kan løfte opp mot 200 kilo i knebøy.

arnfinn2

FOTO: Erik Holsvik / Rogalandsavis.no

77 år gamle Arnfinn Skadsem er ikke som pensjonister flest, han trener aktivt styrkeløft tre ganger i uken ved Ganddal Atletklubb. Arnfinn skal snart delta på et lokalt klubbstevne, før det senere i høst blir NM.

Hans personlige rekorder er 200,5 kilo i knebøy, 120,5 kilo i benkpress og 182,5 kilo i markløft. Dette er rekorder han har satt i løpet av de siste årene.

50 år med styrketrening

Arnfinn har trent styrke i over 50 år, men har også vært innom mange andre aktiviteter som fotball og boksing. Med en alder av 77 år er han æresmedlem og eldstemann i klubben sin. Årets store høydepunkt er NM som går senere i år, hvor han håper å sette nye rekorder.

Hans ungdommelighet forklarer han med treningen, som han mener holder han frisk til sinns, både mentalt og fysisk.

– Det er veldig viktig å trene. Å være gammel og frisk er fantastisk. Desto eldre man blir, jo viktigere er det med trening, både for styrke, stabilitet og selvtillit. Det er viktig å komme seg ut av huset og trene. Man blir aldri for gammel til å trene, understreker ganddalitten.

– Det håper og tror jeg. Trening gjør at man blir mer robust både fysisk og psykisk, fastslår 77-åringen til Rogalands avis.

Les flere saker om mental helse og styrkeløft.

Referanser

  1. Rogalandsavis.no – Arnfinn er 77 år og sterk som en okse (bilde Erik Holsvik).
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.