Anne-Cathrine hadde for mye muskler for dommerne

Gårdsjenten Anne-Cathrine (23) fra Drammen imponerte alle med sin flotte fysikk, men det holdt likevel ikke til finaleplass.

IMG_5627Gårdsjenten Anne-Cathrine (23) fra Drammen ble av mange konkurrenter og coacher trukket fram som en av de store gull-kandidatene i den lave debutant-klassen i Bikini Fitness under Fredrikstad Open sist helg. Slik gikk det ikke og Anne-Cathrine måtte pakke sakene sine allerede etter forbedømmingen, da det ble klart at hun ikke var en av de seks som kom seg videre fra forbedømmingen og til finalen.

Vi var mange som forstod lite når Anne-Cathrine ikke ble funnet god nok for finalen, men mistenkte fort at det hadde noe med at dommerne mente at hun hadde for mye muskler og for lite fett på kroppen. Utstrålingen og elegansen kunne det umulig være, for knapt noen skinte så mye som Anne-Cathrine på scenen.

Jeg ønsket å finne ut mer om denne jenta, hvilke tanker hun gjorde seg om Fredrikstad Open, om hun gjør noe annerledes innenfor Oslo Grand Prix og veien videre etter disse konkurransene. 

De harde fakta

  • Alder: 23 år
  • Bosted: Drammen
  • Høyde og vekt: 158 cm og 55 kilo (konkurransevekt).
  • Klubb: Gym partner.

En sinnssyk opplevelse og tusen erfaringer rikere

Fitnessbloggen: Først, gratulerer med en utrolig imponerende form. Du hadde muskler, flott symmetri og strålte der du stod på scenen.

Men for å gå litt tilbake. Før du går opp på scenen er du backstage og der er det mange deltagere, coacher og presse samtidig. Hvordan var stemningen før du skulle på?

Anne-Cathrine: Det virket som de fleste var spente, nervøse og egentlig hadde nok med seg selv og sitt. Vi var mange debutanter der som kanskje bare for noen få måneder siden ikke kunne sett for oss å stille oss opp på en scene kun iført en tynn bikini å posere for så mange mennesker.

Selv hadde jeg prøvd å senke forventningene til meg selv, men da det kom bort coacher og konkurrenter og sa at jeg så utrolig bra ut og at jeg ville bli ei veldig hard nøtt å knekke, så var det vanskelig å ikke bygge seg opp forhåpninger om en god plassering.

IMG_5637

Uenig med dommerne

Fitnessbloggen: Men slik gikk det altså ikke. Ifølge de offisielle resultatlistene ble du nummer 9 av totalt 11 i din klasse. Har du gjort deg noen tanker om hvorfor det ble slik?

Anne-Cathrine: Jeg hadde månedene i forveien brukt en del tid på å studere de flinkeste jentene internasjonalt og kanskje spesielt i USA for å se hva jeg burde fokusere på – både i form av muskelmengde, fettprosent og fasong. Jeg følte selv at jeg var i tråd med den standarden som var satt, med eksempelvis Christina Strøm Fjære og Nathalia Melo. Jeg synes i alle fall ikke at jeg kan få trekk for hardheten, for hvis du sammenligner bilder av meg og dem, er ikke jeg noe hardere.

Så jeg tenker at det må ha vært på grunn av størrelsen. Hadde flere hatt mer muskler ville jeg kanskje ikke blitt dømt så hardt, men jeg synes samtidig at nivået på Bikini Fitness burde være slik at den muskelmengden jeg har, ikke blir dømt ned. I alle fall ikke så hardt. Ifølge de internasjonale IFBB-reglene for bikini sies det riktignok at man ikke skal være overdrevent muskuløs, men det sies også at mange andre ting skal vektlegges. Så jeg synes jeg blir dømt for hardt der.

Forandring i planene til Oslo Grand Prix

Fitnessbloggen: Det er vanskelig å miste noe særlig med muskler på en uke, uansett hvor hardt du prøver og hva du måtte gjøre. Du stiller jo i OGP om et par dager. Har du tenkt å gjøre noe annerledes og hva håper du på her?

Anne-Cathrine: Målet er å prøve å stille flatere enn i Fredrikstad. Mange har spurt om jeg ikke heller burde prøve meg i bodyfitness, men hvis du ser på nivået i bodyfitness, så er jeg langt unna. De ryggtavlene der, de får du ikke over natta, for å si det slik. Jeg får bare gjøre mitt beste på å være flatere, også får vi se om det gjør noe fra eller til.

Fitnessbloggen: Hva sa de rundt deg, og spesielt familien når du fortalte dem at du ville prøve deg i Bikini Fitness?

Anne-Cathrine: Det var ikke mange som forstod eller hadde troen når jeg fortalte dem at jeg ville stille i fitness, men det er selvsagt veldig stolt av meg nå. En av dem har på spøk bedt om å få låne dietten min.

Jeg kommer fra en aktiv familie hvor vi er vant med å være i aktivitet, bevege oss og bruke kroppen. Vi bor alle på en gård med hver vår leilighet, et par kilometer utenfor Drammen. Sånn sett er jeg vant med å jobbe hardt, løfte tungt, bære alskens ting, jobbe ut på jordet, i drivhuset, osv.

IMG_5625

Gode råd og tips til andre som har lyst å prøve seg

Fitnessbloggen: Med den erfaringen du har gjort deg gjennom deltagelsen din i Fredrikstad. Hvilke tips kan du komme til kommende debutanter eller jenter som vurderer å prøve seg?

Anne-Cathrine: Alle som vurderer å stille bør gå flere runder med seg selv. De bør ikke stille bare for å gjøre det, men det bør komme som et resultat av at de har trent styrke en god stund og være klar over hva det innebærer både fysisk og mentalt. Du bør ha et godt muskelgrunnlag, hvis ikke blir du bare gjennomsiktig på scenen.

Samtidig må være villig til å gi avkall på en del sosiale ting, unngå alkohol, være mindre ut på byen, og være villig til å spise sunt og balansert over en lengre periode.

Fitnessbloggen: Hvordan har det vært for deg å spise sunt så lenge? Hva er det du har hatt mest lyst på, på dietten?

Anne-Cathrine: Jeg har egentlig mest lyst på cottage cheese, havregrøt og bringebær – men hvis det skal være noe skikkelig digg, så er det sjokolade. Jeg er skikkelig sjokoman og Freia sin toppris er min store favoritt. Men jeg sier heller ikke nei takk til kinder maxi, hjemmelagde proteinbarer med kokos og sjokolade heller.

Med det ønsker vi å takke deg for at du tok deg tid til å prate med oss, Anne-Cathrine. Vi er i alle fall unisont enige i at du så råflott ut på scenen og ønsker deg lykke til både i Oslo og eventuelt ved senere konkurranser.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.