Det ligger stort sett mer bak, så ikke bruk hele livet ditt på å etterligne andre

ALLE BØR LESE DETTE. Dette er viktig.

pizza

Les! Stikkord er spiseforstyrrelser, Instagram, jenter, fitness og mat. Det handler om helse. Liv. Død. Jeg går rett på sak, legger ikke noe imellom. Samtidig har jeg ingen baktanke. Dette er kun observasjoner, og oppsamlet kunnskap og erfaringer jeg ønsker å dele.

Dette er hva jeg velger å kalle «ubevisst tabu». Ofrene omgår temaet, gjerne ubevisst, og lider under sin egen frykt og sitt dårlige syn på kosthold, selvbilde og trening.

Spiseforstyrrelser som stilt diagnose er svært alvorlig. Det skal og bør behandles av kvalifisert personell, og dekker så kompliserte områder at det er snakk om omfattende arbeid som må legges ned før en kan friskmeldes. Jeg refererer her til tilfeller av «stilt diagnose», de definerte tilfellene.

nervous

Men hva med alle som har et anstrengt syn på kosthold, de som kanskje blir med ut å spise når vennegjengen samles i byen, men som ikke klarer å nyte maten fordi de ikke har total kalorikontroll …? Disse er per definisjon aldri «syke». De har jo ingen stilt diagnose. De vil aldri bli sykemeldt slik ståa er p.d.d. — men de kan lide like mye som de med en diagnose.

EKSEMPLER:

a) Du misliker hviledager fordi du må hvile, når sakens kjerne er at du egentlig verdsetter styrketreningsdagene primært fordi du føler du gjør deg fortjent til å spise «all maten» du da gjør.

b) Du føler deg feit hvis du ikke trener.

c) Du lar deg stresse over at du har gått opp 500 gram siden i går, og du selv tror at det har noe med kveldsmaten å gjøre og at det er reell vektøkning.

Jeg har ikke tall på hvor mange slike tilfeller jeg kjenner til.

I verste fall kan et strengt kostholdsregime i disse tilfellene TRIGGE et enda mer anstrengt forhold til mat. Det er ikke så hyggelig å ha dette på samvittigheten som personlig trener, uansett hvor mye du ønsket å hjelpe i utgangspunktet.

DU KJENNER IKKE dine venner eller kunder så godt som du kanskje tror. Det tar måneder og år å utvikle tillitt. Kanskje evner du det aldri.

Jenter søker alltid idealkroppen. Elsker å hate.

Finner bilder av fitness-modeller som suser rundt på energi av efedrin, og plukker fram bilder av sceneformen de holder i 3 dager årlig som hverdagsmotivasjon.

Genialt. De bryr seg ikke om at deres egen kropp skriker imot hvert valg de tar, all straffetreningen de foretar seg, når de hver morgen forsøker å overbevise seg selv om at de gleder seg til å trene, når alt de gjør er å kompensere for usikkerhet og et ønske om å utmerke seg.

Det er jo egentlig helt hysterisk trist, men treningsbransjen, fitnesskonkurranser og det brennende ønsket om muskler, bunner i alt for mange tilfeller om et ønske om revansje og oppmerksomhet, tidligere usikkerhet, det nå å finne en arena å kunne seg hevde seg i, å dope seg til popularitet.

For en kortvarighet, selvmotsigende glede de lider under.

social_media

Folkens, jenter, gutter — dere ser overflaten. At en jente ser bra ut på Instagram, betyr ikke at hun har det bra.

At en jente har six-pack på bildene hun legger ut nå, betyr ikke at dette er bilder av dagens form. Det kan være fra én uke tatt i fjor etter lang konkurransediett.

Jo bredere en jente smiler foran speilet, jo mer skjuler de som regel…

Begynn med å være ærlig med deg selv. Du lever én gang. Ikke lev for andre. Gi nå f… i å ødelegge helsa for å etterligne andre falske skikkelser som kun eksisterer på Instagram. Det er ikke verdt det.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.