7 jenters vei mot NM i bodyfitness

Det er i underkant av 15 uker til Norgesmesterskapet i bodyfitness. Sammen med personlig trener Gunnar Strand Jacobsen fra Kaliber Treningsstudio, skal vi følge 7 jenter på deres vei mot den ultimate testen for treningsinteresserte.

IMG_7996

Jentene som er fra 21-28 år vil bli fulgt av Fitnessbloggen mot deres store drøm: å konkurrere i Norgesmesterskapet i bodyfitness. Vi skal gi leserne et lite innblikk i hva som kreves fysisk og mentalt for å lykkes i den beinharde konkurransen.

For de av dere som ikke vet hva bodyfitness går ut på, så har norsk og nordisk mester i bodyfitness, Kristine Weber skrevet en innledende artikkel om det.

Kort fortalt er det en konkurranse hvor man sammenligner utøverne ut fra følgende kriterier:

  1. Helhetlig utvikling av muskulatur (blant annet hvor atletiske de ser ut)
  2. Symmetri og proporsjoner
  3. Sceneprestasjon (utstråling, posering, gange og trygghet på scenen)
  4. Skjønnhet (hår, sminke, hud og hudtone)

Presentasjon av jentene

Sammen med coachen deres, Gunnar Strand Jacobsen skal disse jentene gjøre sitt ytterste for å gjøre en flott figur i Oslo konserthus, om knappe 15 uker.


Anneli Jacobsen

Alder: 28 år

Yrke: Driftsjef og personlig trener (Kaliber Treningsstudio)

Bakgrunn: Allsidig bakgrunn fra jazzballett, hiphop, ju jitsu, kickboksing, håndball og fotball

Hvorfor fitness? Det er vanskelig å ikke bli inspirert av alle de gode utøverne, spesielt når man jobber på Kaliber. Jeg bestemte meg under fjorårets Oslo Grand Prix, og har siden den gang vært fast bestemt på å konkurrere. Med en konkurranse fremfor seg, har man et helt konkret mål å jobbe opp mot, og det synes jeg er ekstra motiverende. NM i Bodyfitness vil være et delmål, også tar vi det fra der.


Camilla Jeanette Stuberg

Alder: 22 år

Yrke: Bartender og butikksjef på Bianco

Bakgrunn: Har helt siden jeg var barn vært et skikkelig skogtroll. Startet å trene styrke for rundt 4 år siden, og har siden den gang bare sett framover.

Hvorfor fitness? Jeg ønsker stadig å utvikle meg, og legger derfor ned mye i tid i å optimalisere treningen og kostholdet. Med bodyfitness føler jeg at jeg kan ta den kroppslige utviklingen til et helt nytt nivå. Jeg har derfor stor tro på at dette kan være en motivasjonsfaktor som gjør at jeg kan sette meg nye mål framover.


Christine Søderholm Johannesen

Alder: 24 år

Yrke: Ernæringsfysiolog

Bakgrunn: En ungdomstid hvor allsidig trening ble vektlagt. Dette inkluderer alt fra fridrett, turn og kickboksing. Begynte i 17-års alderen å interesse meg mer for styrketrening, og har siden den gang holdt på jevnt og trutt.

Hvorfor fitness? Helse og kosthold har lenge være mine to lidenskaper. Jeg er fascinert over hva man kan gjøre med sin egen kropp. Det er også denne fascinasjonen som gjør at jeg har lyst til å utfordre kroppen til å gjøre et forsøk i bodyfitness. Nå gleder jeg meg bare til å vise resultatet av treningen som jeg skal legge ned fremover. Dette skal jeg klare!


Vilde Dons

Alder: 21 år

Yrke: Student

Bakgrunn: Jeg har alltid vært en treningsglad jente som vet å verdsette variasjon. Har i oppveksten blant annet prøvd meg på Ju jitsu, MMA, yoga, kondisjonstrening og styrke, og har i tillegg vært instruktør i dans og aerobic. Har også vært på landslaget i en kampsport i over 4 år.

Hvorfor fitness? Å ha en konkret målsetting å jobbe opp mot, er viktig for å holde seg motivert. Etter å ha tenkt litt fram og tilbake, kom jeg frem til at jeg ville prøve å konkurrere i bodyfitness.


Anja Kristin Røv

Alder: 25 år

Yrke: Konsulent for Statoil ASA

Bakgrunn: I min oppvekst var jeg aktiv innenfor løping og fotball, men fant etter hvert ut at det var styrketrening som lå mitt hjerte nærmest. Har tidligere konkurrert i bodyfitness, og det ga meg virkelig mersmak.

Hvorfor fitness? Kravet til selvdisiplin og selvtillit virker veldig appellerende på meg. Dette gjør bodyfitness til en utrolig utfordrendre og spennende sport, slik jeg ser det. Ingenting er bedre enn å jobbe skikkelig hardt for noe man brenner for. For meg ble dette bodyfitness, så nå gleder jeg meg virkelig til Norgesmesterskapet.


Jeanette Skorstad

Alder: 27 år

Yrke: Medarbeider hos ObsBygg

Bakgrunn: Drev med dans og håndball i oppveksten, men ble allerede som 16-åring bitt av styrketrening-basillen.

Hvorfor fitness? Det er et utrolig adrenalinkick å stå på scenen og vise fram resultatet etter en lang periode med knallhard diett og trening. Å se hvordan kroppen tar form etter hvert som det nærmer seg konkurranse, er veldig fascinerende.


Nora Sivertsen Mathisen

Alder: 21 år

Yrke: Student

Bakgrunn: Har forsåvidt vært treningsnarkoman hele livet. Det er likevel ikke før det siste året, at jeg virkelig har fått øynene opp for fitness.

Hvorfor fitness? Jeg må bare få sagt det: Jeg er utrolig fascinert over kroppen til bodyfitness-jentene. Så i stedet for å være sjalu på hva andre oppnår, fant jeg like så greit ut at jeg ville bli ei «bodyfitnessjente» selv. Dette blir min første konkurranse, og jeg kan ikke si annet enn at det er noe jeg gleder meg sinnssykt til!


Arbeidet startet for lenge siden

Selv om dietten startet først i disse dager, så har de alle en solid fase med grunntrening bak seg. Har man ikke tilstrekkelig med muskler og fasong på kroppen, er det vanskelig å komme seg i skikkelig form. Trening og kosthold er ikke en av/på-knapp man bare kan slå på når årets største konkurranse nærmer seg. Knappen må være på lenge før du bestemmer deg for å konkurrere.

Fellesnevneren for disse 7 jentene, er en treningsinteresse litt utenom det vanlige. Og med det, så mener jeg at de vil litt mer enn den typiske jenta som er på studioet 3 ganger i uka. Trening og kosthold er to verktøy de bruker i dagliglivet, nesten hele året. Og på den måten så legger de også grunnlaget for å kunne ta treningen sin til et nytt nivå.

Godt utstyr er viktig. På Kaliber Treningsstudio har de en fin blanding av hammer strength, panatta og et solid utvalg av frivekter. Dette vet jentene å sette pris på, sier Christine Søderholm Johannesen.

Vilde Dons (21) har til tross for sin unge alder, god erfaring med styrketrening. Her trener hun nedtrekk, som er en kjempegod øvelse for å uvikle ryggmuskulaturen.

15 uker til målet

Forrige fredag var vi med Anneli, Vilde, Christine og Nora på trening på Kaliber for å sjekke formen deres. Som Gunnar fortalte meg før de kom, så har ikke jentene vært på diett like lenge. Noen startet i god tid, mens andre begynner først denne uka. En ting er i alle fall sikkert. Kalenderen viser at det bare er 15 uker igjen til NM, og det innebærer at det ikke er rom for mye slurv.

Det første beviset vi fikk på det, var under formsjekken. Etter at jentene var ferdig med formsjekken, dro Christine opp en eske med lackerol-pastiller fra sekken sin. Dette var selvsagt ikke en del av dietten, noe Gunnar påpekte ettertrykkelig.

Å være detaljfokusert er ikke alltid like nødvendig for folk flest, men om man slurver med dietten og spiser noen hundre kalorier ekstra om dagen, kan dette fort være utslagsgivende for om du kommer deg i scene-form eller ikke. Så selv om Gunnar kan virke streng når han ikke lar det være rom for det mange opplever som «uskyldige» drops, så handler det rett og slett om en mann som vet hva han prater om.

Må kutte jevnlig

Anneli, Nora og Vilde fikk under formsjekken beskjed om å kutte ned på energiinntaket sitt og øke mengden kardio. Anneli hadde på grunn av menstrausjon litt ekstra veske i kroppen, som gjorde at inntrykket ikke var helt optimalt. Christine så ut til å være i rute, og det ble derfor ikke gjort noen justeringer på henne denne gangen.

Det skal likevel nevnes at det ikke er sommerformen som er målet på en slik diett. Så mens mange av dere kanskje allerede synes at jentene ser ut til å være i bra form, noe de også er – så stilles det ekstra store krav til jentene, når målet er NM i bodyfitness.

Gunnar Strand Jacobsen har gjennom de siste 9 årene vært coach for nærmere 50 fitnessutøvere og kroppsbyggere, og vet derfor hva dette dreier seg om. Nettopp derfor er han også veldig ærlig i tilbakemeldingene til de 7 jentene som han setter opp trening og kostholdsprogram til. For til syvende og sist – så bunner det ned i disiplin og kontinuitet.

Veien videre

I neste del av denne artikkelserien, skal vi se nærmere på de resterende jentene, Anja Kristin Røv, Jeanette Skorstad og Camilla Jeanette Stuberg. Det vil også komme uttalelser fra jentene selv – om hvordan de føler det går med dietten, og hvilke tanker de gjør seg mot det løpet de har planlagt med Gunnar.

Artikkelserien fortsetter her: Oppdatering fra fitnessjentene og trappeløping

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.