3 næringsrike supper med lite kalorier

Dette er supper proppfulle av næringsstoffer som kan spises med god samvittighet om en vil ned i vekt.

karrisuppe-slank

Slankesuppe: Karri (ca 1,8 l):

  • 250 gr blomkål, uten blader (ca 1/2)
  • 150 gr sellerirot, skrelt (ca 1/2)
  • 100 gr pastinakk, skrelt (1 liten)
  • 1 dl rapsolje
  • 2 ss karri
  • 340 gr hvite store bønner (GOgreen økologiske forkokte; vann silt av og skylt)
  • 1 pt koriander

Kutt blomkål, sellerirot og pastinakk i terninger. Rør sammen olje og karri og bland med grønnsaksterningene, fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes så i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Ha deretter grønnsakene i blender med bønner og 5 dl vann og kjør til det blir en slett røre. Hell over i en gryte og tilsett 7 dl vann, gi dette et godt oppkok mens du smaker til med salt og pepper. Tilsett finhakket koriander helt tilslutt. Avkjøl*.

Hva er bra med denne suppen?

Dette er en suppe som inneholder blant annet b-vitaminet folat, c-vitamin, kostfiber, protein, kalium, kalsium og magnesium. Ved å spise denne suppen vil du få i deg næringsstoffer som er gunstig for hjertet, nerveceller, produksjon av røde blodceller, oppbygning og vedlikehold av muskelceller.

karrisuppe- kalorier

 

Slankesuppe- Paprika FLF (1)

Slankesuppe: Paprika (ca 2,1 l):

  • 850 gr rød paprika (5 store)
  • 300 gr aubergine (1 medium)
  • 10 gr chili, uten frø
  • 150 gr gresskar
  • 150 gr blomkål
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian

Kutt paprika, aubergine, chili, gresskar og blomkål (uten blader) i store terninger. Bland sammen olje, oregano og timian, og vend inn grønnsakene. Stekes så i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Kjør deretter i blender med 5 dl vann til det blir en slett røre, gjerne fordelt på 2 omganger. Ha over i en gryte med 7 dl vann og gi det et godt oppkok mens det smakes til med salt og pepper. Avkjøl*.

paprikasuppe-kalorier

Slankesuppe Tomat

Slankesuppe: Tomat (ca 2 l):

  • 500 gr tomater (ca 4)
  • 150 gr rød paprika (ca 1)
  • 100 gr gulrot
  • 5 gr chili
  • 150 gr aubergine (ca 1/2)
  • 50 gr purreløk
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts basilikum
  • 1 boks (ca 400 gr) hermetiske tomater i tomatjuice (anbefaler Mutti)

Kutt tomat, paprika, gulrot, chili, aubergine og purreløk i terninger. Rør sammen olje med oregano, timian og basilikum og bland med grønnsaksterningene. Stek så i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter. Ha deretter i blender med 5 dl vann og boksen med hermetiske tomater, kjør til helt smooth. Ha over i gryte med 7 dl vann og gi det et godt oppkok mens du smaker til med salt og pepper. Avkjøl*.

tomatsuppe-kalorier

*Fordel suppen i bokser, som tåler både frysing og mikrobølgeovn, 1 porsjon (2-2 1/2 dl) per boks. Kjempegreit å ha klar i frysen; velg dagens suppe når du står opp og la den tine på kjøkkenbenken og når du skal spise, varmes den i mikroen. Eller skal du på jobb/skole, da tar du den ut når du går ut døra, så tiner den i sekken, og når du skal spise, varmes den i mikroen. Server gjerne med et kokt egg, kesam eller 1 ristet skive fullkornsbrød om ønskelig.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.