14 sukkerfri oppskrifter på påskegodt

Selvfølgelig skal man kose seg i påsken!

Alle oppskriftene er henta fra bloggen min. Trykker du på linkene i oppskriftene kommer du direkte til innlegget på bloggen, der står det meir informasjon om ingrediensbytting, både i forhold til matintoleranser og det man har tilgjengelig, kor man får kjøpt dei ulike varene og mer detaljert beskrivelse av framgangsmetode.

Freia påskeegg / kindermaxi sjokolade – «Hjerteegg»

IMG_6221

Oppskrift på «Hjerteegg» 8-10 store, 15-16 mindre

 • 60-70 g sukkerfri melkesjokolade
 • 35 g sukkerfri kvit sjokolade
 • 50 g philadelphia
 • 3-4 ts sukrinmelis
 • 4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
 • Evt. ett dryss ekte vaniljepulver, om du har

Framgangsmetode

 1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
 2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt.
 3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i sjokoladehjertene, la det vere igjen noken millimeter øverst.
 4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
 5. Oppbevar hjerteeggene i kjøleskapet.

Yoghurtnøtter

1713031-9-1394572321054Oppskrift på sukkerfri yoghurtnøtter

 1. 50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter*
 2. 35 g sukkerfri kvit sjokolade
 3. 15-20 g cocosa / hardt kokosfett
 4. 35 g naturell philadelphia
 5. 2 ts sukrinmelis

Framgangsmetode

Smelt sukkerfri sjokolade over kokande vannbad. Veg opp cocosa / kokosfett som du smelter i f.eks mikroen når sjokoladen er klar. Rør desse godt sammen før du tilsetter philadelphia og sukrinmelis, og rører til en jevn, kvit masse. Vend deretter inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg. Bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over.

Dei er spiseklare etter noken timer i kjøleskapet, men er du utålmodig kan du ta dei i fryseren ca 1- 1,5 time. Oppbevar i kjøleskap.

Seige karamelltrøfler

IMG_6283Oppskrift Seige karamelltrøfler, 10 stk

 1. 4 dadler, ca 80 g, store og saftige (fjern stein)
 2. 35 g valnøtter, evt. andre nøtter
 3. Evt. 15 g tørrvare
 4. En klype salt

Framgangsmetode

Ha ingrediensene i en foodprosessor / kraftig blender og kjør til en seig, klumpfri masse. Tilsetter du tørrvare kan du bruke det meste – sjokoladeprotein, kokosmel, havregryn etc. Bruk en skvett vatn om det er nødvendig for å kunne forme dei. Trill til passelig store kuler, rull dei gjerne i kakao, kokosmasse, hakka nøtter eller det du måtte ønske, og la dei stå kaldt – helst fryser minst en time før servering, så dei blir seige og gode. Oppbevar gjerne i frys, då er dei best etter noken minutter i romtemperatur.

Seige browniestrøfler

IMG_6305

Oppskrift seige browniestrøfler, 10 stk

 1. 4 dadler, ca 80 g, store og saftige (fjern stein)
 2. 35 g valnøtter, evt. andre nøtter
 3. 1 ss, 15 g kakao
 4. Evt. 15 g tørrvare
 5. En klype salt

Framgangsmetode

Ha ingrediensene i en foodprosessor / kraftig blender og kjør til en seig, klumpfri masse. Tilsetter du tørrvare kan du bruke det meste – sjokoladeprotein, kokosmel, havregryn etc. Bruk en skvett vatn om det er nødvendig for å kunne forme dei. Trill til passelig store kuler, rull dei gjerne i kakao, kokosmasse, hakka nøtter eller det du måtte ønske, og la dei stå kaldt – helst fryser minst en time før servering, så dei blir seige og gode. Oppbevar gjerne i frys, då er dei best etter noken minutter i romtemperatur.

Saftig bounty

IMG_7280

Oppskrift på Saftig bounty, 8-10 mellomstore

 1. 60 g kokosmelk, den stive delen av fullfett kokosmelk etter oppbevaring i kjøleskap
 2. 30-45 g kokosmasse
 3. 2-3 ts, 10-15 g sukrinmelis, smak til!
 4. 5 steviadråper vanilje / vaniljeessens, evt. litt meir sukrinmelis
 5. Sukkerfri sjokolade

FRAMGANGSMETODE

Veg opp alle ingrediensene utenom sukkerfri sjokolade i en bolle. Miks sammen, eg brukte miksmaster, til en jevn masse. Juster kokosmasse etter kor saftige du ønsker dei, jo meir, jo mindre saftig. Smak til med søtning. Eg fordelte kokosmassen i hjerteforma silikonformer, men du kan og bakepapirkle en liten firkanta form. Sett i fryseren en times tid så den får satt seg skikkelig. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og pynt bountyen slik som du ønsker. Sett kjølig til sjokoladen er stiva, og oppbevar i kjøleskap til servering.

Sukkerfri oreokjeks

IMG_5971

Oppskrift på sukkerfri oreokjeks, 22-30 halvdeler – kommer an på størrelse

 • 60 g romtemperert smør
 • 70-80 g tørrvare, eg brukte fibra fullkornsmel
 • 25 g kakao
 • 40 g sukrin gold
 • 30 g sukrin+
 • 1 ts bakepulver
 • 1 egg
 • En klype salt

Oreofyll

 • 70 g philadelphia
 • 20-25 g sukrinmelis
 • Ett dryss ekte vaniljepulver eller noken dråper stevia vanilje / vaniljeessens

FRAMGANGSMETODE

Sett ovnen på 175 grader. Veg opp alle dei tørre ingrediensene, og miks sammen med egg og smør med en handmikser. Trill til kuler og trykk flate på en bakepapirkledd langpanne (2-3mm tjukke). Steik kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter – steiketida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis! Dei skal ikkje bli svidde, men trenger å steikast lenge nok for å bli crunchy. Avkjøl kjeksene på rist, det er først når dei er kalde at dei blir sprø.

Miks sammen ingrediensene til ostekremen, og smak til om du ønsker den søtere eller friskere. Ha ei lita ske med ostekrem på en oreobunn, og klem forsiktig sammen med topplokk. Oppbevar kjølig – men ikkje for lenge, for då vil dei bli mjukare. PS: ostekremen holder til ca. halvparten av oreokjeksene. Eg skulle bruke resten til andre oppskrifter, så eg fylte ikkje alle. Dei ufylte oreokjeksene kan du oppbevare minst ei veke i romtemperatur.

Sukkerfri oreokuler

IMG_6176

Oppskrift Sukkerfri oreokuler, 8 stk

 1. 50 g oreokjeks, uten fyll
 2. 50 g philadelphia light
 3. 20-25 g sukrinmelis
 4. 10-15 g kakao
 5. Sukkerfri sjokolade

FRAMGANGSMETODE

Knus oreokjeksa i en foodprosessor / blender til dei er smuler. Evt. kan du ha litt småbiter igjen om du ønsker små kjeksbiter i oreokulene. Bland inn kakao og sukrinmelis, etterfulgt av philadelphia. Miks til en jevn, tjukk masse (kan og bruke miksmaster eller ha alt i foodprosessoren).

Du kan gjerne sette massen litt til nedkjøling i frys eller kjøleskap, då vil det vere litt lettere å forme til kuler – men det er ikkje nødvendig. Trill massen til kuler og dypp i smelta sjokolade – eg anbefaler å smelte sjokoladen over kokande vannbad. Sett kulene i til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. La dei stå minst en times tid kaldt før servering så oreokulene får sette seg skikkelig.

Vaniljefudge

IMG_7452Grunnoppskrift på fudge – vaniljefudge, 10-12 store

 1. 1,5 – 2 dl vikingmelk på boks – evt. fløte eller soyafløte
 2. 20 g (2ss) sukringold
 3. 20 g (2ss) sukrin
 4. 15 g yaconsirup- evt. anna type sirup eller honning
 5. 12 g smør

FRAMGANGSMETODE

Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse med «ketshup- konsistens». Tida vil variere fra 6 min – 20 min, alt ettersom kva mikro og varme du bruker.

Du kan også koke massen i en kjele på middels varme, men dette vil ta 40-50 minutter. Når massen er ferdig fordeler du den i silikonformer, eller hell over en liten, firkanta form med bakepapir – som du kan skjære i ruter når den er avkjølt. Sett i fryseren eller kjøleskap til fudgen er stivna, gjerne natta over. Oppbevar enten i frys eller kjøleskap.

Lakrisfudge

IMG_7259Oppskrift på Lakrisfudge, 10-12 store

 • 1 grunnoppskrift på fudge
 • 1/2 ts salt
 • 5 g (1 ts) malt stjerneanis
 • 10 dråper anisessens
 • Svart konditorfarge

FRAMGANGSMETODE

Framgangsmetode er akkurat samme som vaniljefudge. Du skal tilsette tileggsingrediensene før massen varmes i mikro.

Peanøttfudge

IMG_4850Oppskrift på peanøttfudge, 10-12 store

 • 1 grunnoppskrift på fudge
 • 25 g crunchy peanøttsmør, gjerne økologisk

FRAMGANGSMETODE

Framgangsmetode er akkurat samme som vaniljefudge. Peanøttsmør tilsettes når massen nesten er ferdig i mikroen. Rør godt så alt løyser seg opp.

Sjokoladefudge

IMG_3877Oppskrift på sjokoladefudge, 10-12 store

 • 1 grunnoppskrift på fudge
 • 20 g mørk, sukkerfri sjokolade

FRAMGANGSMETODE

Framgangsmetode er akkurat samme som vaniljefudge. Sjokoladen grovhakkes og tilsettes i massen etter den er ferdig i mikro, alt vil då smelte sammen.

Smil-sjokolade

IMG_4974Oppskrift på karamellfylte sjokolader / smil sjokolade

 • 1 grunnoppskrift på vaniljefudge
 • Sukkerfri melkesjokolade, 80-100 g
 • Du trenger silikonformer

Framgangsmetode

Start med vaniljefudge. Følg samme framgangsmetode, men massen skal ikkje stå like lenge i mikro. 5-7 minutt vil holde, for då er konsistensen fortsatt flytende når massen er avkjølt. Smelt sukkerfri melkesjokolade over vannbad og fordel 1- 2 ts i bunnen av silikonformer. Bre sjokoladen heilt opp til kanten, så du kan fylle med karmellsaus etterpå. Sett i fryseren noken minutter så sjokoladen stivner. Fordel karamellsaus i sjokoladene, men ikkje heil til kanten. Smelta sjokolade skal fordeles som ett tett topplokk over karamellsausen. Sett kaldt til sjokoladen er stiva, og vær forsiktig når du tar dei ut av formene. Oppbevar i kjøleskap.

En enklere variant av smil-sjokolade med 3 ingredienser finner du her. 

Cookie Dough

IMG_3612Oppskrift på cookie dough kuler, ca 15 stk

 • 50 g havregryn
 • 70 g usalta cashewnøtter
 • 3 dadler, ca 60 g – husk å fjerne stein
 • 2 ss sukringold
 • 10 steviadråper karamell, ikkje nødvendig
 • En klype salt
 • 15 g smelta smør/kokosfett, evt. kesam
 • 20 g sukkerfri sjokolade
 • Evt. en skvett vann om det er nødvendig

Framgangsmetode

Ha alle ingrediensene utenom smelta smør og sjokolade i en foodprosessor, og kjør til alt er klumpfritt. Ha over i en bolle og tilsett hakka sjokolade og smelta smør. Vend godt, og bruk en skvett vatn om det er nødvendig. Kjenn etter med hendene, deiga skal kunne gå an å forme uten å vere klissette. Form og trill til kuler. La dei stå i frys eller kjøleskap minst 1 time før servering, og oppbevar i kjøleskap.

Marsipan

IMG_3644

Oppskrift marsipankuler, 8-10 stk

 • 60 g mandelmel, du kan male mandler sjølv
 • 20 g vaniljeprotein, evt. meir mandelmel
 • 50-60 g sukrinmelis
 • 2 dråper mandelessens, ikkje nødvendig
 • 1 eggekvitte

Framgangsmetode

Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett eggekvitte. Rør til en deig, blir den tørr tilsetter du en en spiseskei vatn. Den skal vere så seig at den akkurat går an å forme. Trill til kuler, og dypp dei gjerne i lys eller mørk, smelta sjokolade for sjokoladetrekk, eller lag mønster på toppen.
Oppbevar i kjøleskap, marsipanen smaker best når den får stå å sette seg litt, gjerne natta over.

Håper det var noke som frista! Då gjenstår det å ønske alle en god påske! :)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.